Projekti međunarodne suradnje

IMPULS savjetovanje klijentima nudi cjelovitu uslugu u području EU fondova. Pripremamo i provodimo projekte u sklopu jednog od mnogih natječaja iz programa Horizon Europe, Erasmus+ ili Interreg. Dodana vrijednost za naše klijente proizlazi iz činjenice da na jednom mjestu raspolažu s kompletnim know-howom vezanim uz programe međunarodne suradnje, centralizirane programe Unije te potpuni paket usluga za Vaše strateško pozicioniranje.

 

Na raspolaganju vam stoje naši timovi:

Tim STEMwise

Tim STEMwise za podršku u strateškom pozicioniranju, Horizon Europe, Inovacijski fond, I3 inicijativa, IPCEI, Digitalna Europa

Kontaktirajte nas s povjerenjem.

Kontakt: info@stemwise.eu

Kontaktirajte nas

Darko Liović

Partner

Anite Tregner Mlinarić

CEO

Petar Gregurić

COO

Tim SUBJEKT

Tim SUBJEKT za Interreg programe, Erasmus+, Europski socijalni fond (ESF), Creative Europe.

Kontaktirajte nas s povjerenjem.

Kontakt: subjekt@subjekt.eu

Kontaktirajte nas

mr. sc. Dalibor Dvorny

Direktor

Tamara Kosanović

Menadžerica

Strateško pozicioniranje

Strateško pozicioniranje je nova usluga na hrvatskom tržištu, a čini ju nekoliko međusobno povezanih elemenata kao što su advocacy, odnosno strateško zastupanje kod relevantnih EU institucija, odabir prikladnih međunarodnih natječaja za financiranje projekata te pronalaženje partnera i konzorcija za uključivanje u projekte međunarodne suradnje. Obuhvatnom uslugom strateškog pozicioniranja dobiva se objedinjeni pristup prilikama za financiranje, utjecaj na regulative i direktive povezane s vašom industrijom, te ciljana vidljivost na EU razini. Naši stručnjaci pomoći će vam izdignuti se iz uloge promatrača u kreatora politika koji aktivno sudjeluju u radu s odjelima Europske komisije, u radnim skupinama Europskih asocijacija, s neposrednim pristupom relevantnim zastupnicima u Europskom parlamentu, kao i radu njihovih odbora.

Naši rezultati su pri tome vrlo opipljive prirode pa uspjeh mjerimo čvrstim brojkama poput:

Brojem realiziranih strateških povezivanja s relevantnim odjelima EU institucija
Organiziranim događanjima s EU institucijama
Sudjelovanjem vaših predstavnika na relevantnim sastancima i događanjima na EU razini
1-na-1 sastancima s visokopozicioniranim dužnosnicima EU institucija
Uključivanjem u radne skupine institucija i utjecajnih europskih asocijacija
Osiguranim financiranjem kroz centralizirane europske fondove

Horizon Europe

Kako  hrvatske tvrtke postaju sve konkurentnije na međunarodnom tržištu, povećava se interes za brojnim programima međunarodne suradnje. Jedan od najprepoznatljivijih među njima je  Horizon Europe s proračunom većim od 95 milijardi eura. Ta najvažniji program Europske unije namijenjen je za jačanje europskog istraživačkog prostora, osnaživanje europske konkurentnosti, usmjeravanje i ubrzavanje digitalne i zelene tranzicije te europskog oporavka, pripravnosti i otpornosti.

Naš iskusni tim pomoći će Vam prepoznati najbolji poziv za vašu istraživačku ideju, a široka međunarodna mreža suradnika formirati snažni internacionalni konzorcij. Vodimo cjelokupni proces koordinacije pisanja i prijave projekta, ali sudjelujemo i u implementaciji po uspješnom dobivanju financiranja.

Pogledajte više

Erasmus+

Otkrijte  Erasmus+, vodeći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Erasmus+ je puno više od programa razmjene i suradnje – ovaj program otvara vrata međunarodnim iskustvima, stvara nove i učvršćuje postojeće međunarodne veze i partnerstva, a sudjelovanjem u Erasmusu+ stječete nova iskustva i ideje te postajete dio europske i globalne mreže ambicioznih organizacija.

Pogledajte više

Creative Europe

Creative Europe vodeća je inicijativa Europske unije namijenjena kulturi i audiovizualnim umjetnostima. Program Creative Europe otvara vrata umjetnicima, kreativcima i kulturnim organizacijama, nudeći platformu za međunarodnu suradnju, razmjenu ideja i razvoj inovativnih projekata. Sudjelovanjem u ovom programu, vaša će organizacija postati dio dinamične mreže koja promiče kulturnu raznolikost i kreativni izraz, dok istovremeno jača kulturnu i kreativnu industriju u Europi. Prilika je to da ostavite snažan kreativni trag i učinite umjetnost dostupnijom i relevantnijom za širu zajednicu.

Pogledajte više

Ostali centralizirani EU programi

U mreži instrumenata Europske Unije treba svakako spomenuti još i Innovation Fund, IPCEI, ERDF Interregional Innovation Investments (i3), Digital Europe i Regional Innovation Valleys. Radi se o kompleksnoj, ali i sveobuhvatnoj mreži programa i inicijativa koje nažalost u Hrvatskoj često imaju ograničen doseg i uspjeh. S našim timovima trudimo se preokrenuti taj trend te istovremeno proširiti svojim klijentima vidike i shvaćanje što je dostupno i moguće.

Pogledajte više

Interreg programi

Programi Europske teritorijalne suradnje, ili Interreg programi jedan su od ključnih instrumenata Europske unije za postizanje ravnomjernog regionalnog razvoja putem međunarodne suradnje. Cilj Interreg programa jest partnerski rješavati zajedničke izazove te zajednički pronaći rješenja u područjima poput zdravlja, okoliša, istraživanja, obrazovanja, prometa, održive energije i dr. Kroz
suradnički pristup želi se smanjiti negativan utjecaj granica i promovirati društveno-gospodarska kohezija Europske unije.

Interreg programi povezuju regije i gradove, potičući ih da udruže snage i kreativnost u rješavanju zajedničkih izazova. Sudjelovanjem u Interreg projektima, otvarate vrata inovacijama, suradnji i održivom razvoju, stvarajući pritom nove prilike za rast i napredak vaše zajednice. Pridružite nam se u oblikovanju bolje i povezanije budućnosti.

Pogledajte više

Tehnička pomoć

IMPULS savjetovanje čine stručnjaci koji su radili na reformama hrvatskih institucija i pomagali u njihovoj pripremi za povlačenje sredstava iz EU fondova pa je jedna od naših ekspertiza područje pružanja tehničke pomoći javnim institucijama. Naša ekspertiza je jačanje administrativnih kapaciteta dionika EU fondova, jačanje učinkovitosti tijela unutar sustava upravljanja i kontrole izravno uključenih u provedbu i korištenje ESI i centraliziranih fondova te u analizi i jačanju nacionalnih i regionalnih ekosustava inovacija. Stručnjaci IMPULS savjetovanja će pružiti visokokvalitetnu podršku zainteresiranim akterima.

Pogledajte više

To top