O nama

Naša priča

Svaka priča ima svoj početak, a naša počinje s vizijom osnivača – okupiti tim stručnjaka s iskustvom iz privatnog i javnog sektora koji će na tadašnjem relativno novom tržištu EU fondova poduzetnicima ponuditi kvalitetnu i cjelovitu uslugu uz visoko individualizirani pristup klijentima i projektima. Od tada je priča o IMPULS savjetovanju priča o viziji i predanosti osnivača i cijelog tima koji iz godine u godinu raste.

 

Te 2016. godine, u našem malom uredu na zagrebačkom Trnju bili smo samo nekoliko pojedinaca s jednom velikom ambicijom – stvoriti i izgraditi jednu od vodećih hrvatskih konzultantskih tvrtki u području EU fondova. Nismo znali što nas sve očekuje na tom putu, ali smo bili predani i vjerovali da imamo sposobnost napraviti razliku. Svaki dan svesrdno smo se trudili pomoći našim klijentima ostvariti svoje vizije i doprinijeti zajednici i društvu u cjelini.

 

Na tom putu dubinski su nas inspirirale inovacije naših klijenata pa nam se inspiracija inovacijama logički nametnula kao idealan logo koji nas najbolje opisuje. Zato naš moto „inspirirani inovacijama” nije samo fraza, već naša nit vodilja koja potiče da se suočimo s izazovima, da nikada ne odustajemo i da uvijek tražimo bolja rješenja za klijente.

 

Danas s ponosom možemo reći da smo u tom nastojanju uspjeli, kroz godine razvoja i rasta uspjeli smo postati jedan od tržišnih lidera u pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova. Naš pristup “Sve na jednom mjestu” postao je prepoznatljiv na tržištu, kako među poduzetnicima tako i u javnom sektoru. Najvažnija stvar koju smo postigli nije samo poslovni uspjeh; to je povjerenje koje smo izgradili s našim klijentima.

 

Naša priča o inspiraciji i inovacijama traje i dalje jer svaki projekt je nova prilika za inspiraciju, a svaki dan nova prilika za inovaciju.

 

Uvijek nastojimo svojim klijentima pružiti više nego očekuju. Od osnutka tvrtke izgradili smo stručne timove za svaku od ključnih faza EU projekata – u kojoj god fazi se nalazi vaš projekt – pripremi ili provedbi, možete računati da ćete dobiti pravog stručnjaka upravo za to područje. Isti pristup imamo i u svim drugim aspektima poslovanja, umjesto univerzalnih stručnjaka, mi vjerujemo stručnjacima specijaliziranim za svako pojedino područje.

 • 2016. godina - Početak
  Krenuli smo s pripremom EU projekata u privatnom sektoru kada je to tržište u Hrvatskoj bilo u svojim začetcima. Od našeg prvog projekta, priprema za nas nije bila samo puko prepričavanje klijentovih potreba, nego dubinsko razumijevanje njegove ideje, ciljeva i šire slike klijenta, a tek potom uobličavanje u formu projekta na temelju preferencija, želja i očekivanja klijenta, u skladu s uvjetima na tržištu, zadanim pravilima i okvirima.
 • 2017. i 2018. godina – Nakon pripreme - provedba
  Naša usluga nije stala na uspješno pripremljenim projektima, nego se širi i na njihovu provedbu. Ponos na petnaest prvih odobrenih projekata ubrzo je zamijenjen osjećajem odgovornosti za uspješnu provedbu, posebno za prve IRI projekte, kao najkompleksnije projekte financirane iz EU fondova. Naš trnjanski ured ubrzo je postao pretijesan pa smo se preselili u novi, veći ured na Trešnjevci, misleći da ćemo godinama biti Trešnjevčani.
 • 2019. godina - Rast
  2019. godinu obilježio je snažan rast prihoda i broja zaposlenih. Broj klijenata koji nam ukazuju povjerenje također je rastao, a te smo godine počeli ozbiljno surađivati i s javnim sektorom. Bili smo uspješni u prolaznosti prijavljenih projekata – samo na pozivu Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz IKT odobreno je preko 50 projekata naših klijenata. Bilo je to veliko priznanje timu za pripremu projekata i istovremeno golem izazov tima za provedbu. Ipak, upravo takvi trenutci su nas ohrabrivali i motivirali da i dalje snažno ulažemo u naše ljude i razvoj.
 • 2020. godina – Rad od kuće
  U doba pandemije nismo sjedili skrštenih ruku. Kao i svi drugi, radili smo od doma, a u svoj redovni rad uklopili smo naše ukućane i kućne ljubimce. Trudili smo se održavati međusobne kontakte, kako s klijentima, tako i nadležnim tijelima s kojima redovito surađujemo. Možda baš zbog tih neobičnih vremena, te godine smo osvijestili da više nismo „neki start-up“, nego brzorastuća tvrtka sa sve širokom bazom zadovoljnih klijenata. Sve naše uspjehe smo ostvarili bez ulaganja u marketing - preporuke zadovoljnih klijenata bile su dovoljne za razvoj našeg poslovanja. Na isti način smo nastavili i dalje.
 • 2021. godina – Peta godišnjica
  2021. godine proslavili smo petu godišnjicu u našem (ponovno) novom uredu na Kvatriću budući da smo trešnjevački ured prerasli u samo dvije godine. Veliki Rooftop party bio je pun pogodak u vrijeme kada su ljudi nakon duge pandemije bili željni druženja i zabave. Party je bio sjajna prilika za opušteno druženje sa svim poslovnim partnerima, za napraviti presjek dosadašnjeg poslovanja, te duboko udahnuti i odvažiti se u nove iskorake i investicije. Godine pandemije nisu poremetile naše poslovanje i rast, nego upravo suprotno, po prvi puta, tvrtka je po svojim prihodima pozicionirana u TOP 5 domaćih konzultantskih tvrtki za EU fondove na hrvatskom tržištu.
 • 2022. godina – Novi iskorak
  Ova godina bila je obilježena velikim investicijskim iskorakom u nova područja u kojima do tada nismo bili prisutni, od ESG-a do projekata međunarodne suradnje. Okupili smo nove timove sa sjajnim i motiviranim ljudima te marljivo radili na razvoju novih usluga koje ćemo u budućnosti ponuditi na tržištu. Ponovno obaramo svoje rekorde, a po prvi puta prelazimo granicu od 1 milijuna EUR godišnjih prihoda te dvoznamenkasti broj zaposlenih, a svojom veličinom prihoda ulazimo u tri najveće domaće konzultantske tvrtke za EU fondove.
 • 2023. godina - Širenje
  2023. je po mnogočemu bila ključna godina u razvoju IMPULS savjetovanja. Sve ono što smo prethodno pripremali, sada je došlo na red i ostvarilo se. Kao dodatnu vrijednost našim postojećih i budućim klijentima razvili smo uslugu u području održivog poslovanja. S našim ESG uslugama, ne samo da ćete biti u skladu s najnovijim zahtjevima i normama, već ćemo vam pomoći stvoriti temelje za dugoročni uspjeh i pozitivan društveni doprinos. Preuzeli smo tvrtku Subjekt d.o.o. iz Rijeke, specijaliziranu za Interreg i Erasmus+ programe i projekte kako bi za svoje klijente osigurali najvišu razinu ekspertize i u ovom području. Pokrenuli smo spin-off tvrtku STEMwise d.o.o. s kojim smo ozbiljno zakoračili u područja pripreme i provedbe Horizon Europe projekata, razvoja inovativnih proizvoda i usluga te ponude paketa novih usluga pod jednim nazivom - strateško pozicioniranje. Prelazimo brojku od 20 zaposlenih, a ostvarujemo i rekordne prihode od preko 1,4 milijun EUR-a.
 • 2024. godina - Edukacije i širenje izvan Hrvatske
  Širenje prikupljenog znanja i vještina putem edukacija naš je najnoviji poslovni iskorak kojim ćemo se više baviti u nadolazećem razdoblju. Naša ekspertiza i stručnost počinje se prepoznavati i izvan granica Hrvatske. Potpisali smo naše prve međunarodne ugovore za pružanje savjetovanja eminentnim institucijama poput Europske Komisije, Fonda za inovacionu delatnost Srbije te stranim tehnološkim start-up tvrtkama poput tvrtke UNIO, specijalizirane za razvoj rješenja za svemirsku industriju. Neka 2024. godina bude godina u kojoj ćete se i Vi pridružiti našoj obitelji zadovoljnih korisnika.
To top